torstai 14. elokuuta 2014

Kuulumisia 14.8

Potrat pupsit voivat oikein hyvin. Hampaita on jo runsaasti suussa, ja jaloissa vauhtia. Nyt hyvien säiden suosiessa ovat saaneet ulkoilla aidatulla takapihalla paljon. Aidasta huolimatta valvon ulkoiluja, eivätkä pennut esim. työpäivän ajaksi jää pihalle. Eilen nostin kevythäkin takaterassille, jotta voivat ottaa uniakin ulkona, jos eivät aina halua kömpiä takkahuoneeseen. Niin on koiralla luolaan ja suojaa hakeutuminen syvällä perimässä, että kaikki pennut yksitellen kömpivät ilman sen kummempaa opastamista uuteen luolaansa, kun alkoivat väsyä :) .

Eilen illalla päästin Tyypit myös koko taloon tutustumaan. Tähän saakka heillä on ollut käytössään "vain" toinen pääty talosta, eli keittiö ja takkahuone. Illalla oli ulkoilusta ja päivällä käyneistä vieraista huolimatta niin kova ränkyminen aidan takana, että armahdin nappulat tulemaan muiden joukkoon.

Jos olin toivonut jonkunlaista rauhallista uuteen ympäristöön ja lauman muihin koiriin tutustumista, niin toive oli turha. Kolmikko kirmasi hännät pystyssä suoraan olohuoneeseen, sitten Jankan luokse ilman ujosteluja, ja sen jälkeen alkoi armoton ralli ympäri uusia lattianeliöitä. Sirnan ja Pepin olin laittanut porttien taakse, ettei tule liian suuri ja vaarallinen ja vaikeasti hallittava kokonaisuus kerralla. Mutta pennut marssivat oma-aloitteisesti Pepiä nuuhkimaan portin läpi, ja sen jälkeen Nuku ahtautui toisen portin raosta Sirnan luokse muitta mutkitta. Noh, ongelmia ei syntynyt, kaikki hyvin.

Tänään ei ole uusia ihmisiä tulossa käymään kylässä, olemme minun vapaapäivää viettäneet kotosalla omalla porukalla. Sellaista peruspentuelämää: leikkiä sisällä ja ulkona, laukkaa, painimista, ruokaa, emon maitoa ja unia. Ja sama uudelleen ja uudelleen päivän mittaan :) .

Loppuun vielä video vähän jo väsyneistä paineista, vähän ennen nukahtamista. Facebookissa toinen video, ja sinne on päivityksiä tässä välilläkin tullut tehtyä, blogin edellinen kirjaus oli näköjään jo 10 päivän takaa. Kahta paikkaa ei oikein saa aikaiseksi päivittää ihan jatkuvasti, mutta aina jotain kuulumisia jonnekin yritän laitella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti