perjantai 1. elokuuta 2014

17 päivää ja tohinaa jo

Pikainen päivitys, mitä meidän laatikkoon/pentuhuoneeseen kuuluu tällä hetkellä.

11 vrk iässä kaikilla oli silmät auki.

13 vrk iässä pentulaatikon etulaita piti madaltaa noin 5 cm korkuiseksi, koska Tyypeillä oli tylsää laatikossa. Ei sitä ilmeisesti jaksa kovin kauan noin neliön kokoista leikkikehää kiertää, vaan huuto ja "seinille kiipeily" oli jo melkoista. Laidan poistamisesta alkoikin maailman valloitus.

Jalkojen käyttöä on harjoiteltu jo viikon verran, ja nyt töppösillä taaperretaan jo ympäri pentuhuonetta - ja ihan loistavasti osutaan kuitenkin pesään/sen lähettyville unille. Useimmiten pennut jäävät vapaaehtoisesti viileälle laattalattialle ainakin päivällä nukkumaan. Alustojen päällä ja laatikossa alkaa vain läähätys ja poru näillä helteillä. Arktisia koiria...

14 vrk iässä aloitettiin ensimmäiset haparoivat leikkimisyritykset, hamuttiin hampaattomalla suulla kaverin naamaa tai häntää tai jalkaa. Nyt jo sätkitään jaloillakin "saalista" ja purraan sisarusten lisäksi emoa ja ihmisiäkin.

15 vrk iässä alkoi pissaaminen ja kakkaaminen omatoimisesti, vaikka Pulmukin yhä pentuja nuolee ja siivoaa ja enimmäkseen hoitaa niiden "vessattamisen", niin enää ei kuitenkaan olla riippuvaisia emosta tässä asiassa.

17 vrk iässä suuhun, ylös eteen, ilmestyivät pienet naskalihelmet ihan ohuen ihon alle. Lienevät lähipäivinä emon ilona jo esissä.

17 vrk iässä ensimmäinen kävi uimassa emon juomakupissa (kuppi on toisella puolen isohkoa pentuhuonetta).

17 vrk iässä pennut pääsivät kauniiseen säähän pikaisesti vähän ulkoilemaan. Sen sijaan, että olisivat pysyneet kivasti heille annetun peiton päällä, ne hetken ihmettelyn jälkeen levisivät lähiympäristöön töppöjaloillaan taapertamaan.

17 vrk iässä ensimmäinen myös liittyi 2000-kerhoon painon tupsahdettua kahden kilon yli. "Pikku"sisarukset seuraavat ihan kannoilla. Vähän ehkä yllättäen suurin pentu on tällä hetkellä kuitenkin motorisesti kehittynein, se ei ole lihava millään lailla, vaikka on painavin. Se taapertaa jaloillaan pisimpään, ja se myös käveli Pulmun vesikuppiin tänään. Siirrymme siis emon juottamiseen suuresta sankosta..

Mielenkiinnolla odotan edessä olevia paria vapaapäivää, että ehdin ajan kanssa Tyyppien touhuja ja kehitystä seurata. Työpäivien aikana yhteinen aika on kuitenkin aina rajallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti