tiistai 29. heinäkuuta 2014

Nimiäiset

Lupasin aikanaan Tyypeille, että he saavat viralliset nimet, kun täyttävät 2 viikkoa. Vähän on viime aikoina ollut pohtiminen jäissä kaiken muun tohinan keskellä, mutta idea on ollut kehittymässä.

J-pentueen "nimellisen syrjähypyn" jälkeen ajattelin palata itselle rakkaisiin luontonimiin, ja edelleen jatkaa aakkosten läpikäymistä satunnaisessa järjestyksessä.

L-pennut olivat lintuja ja kasveja, tästä tuli pelkkien lintusten pentue. 

Sissi-tyttö: Hallanevan Naamiosirkku.
Sirnan tytöstä piti aikanaan tulla -ja tuli- jokusirkku (Lapinsirkku) ja sen tyttärestä taas piti tulla kutsumanimeltään Pulmu (sokeripalahuumoria). Nyt minulla on ihan omaa sukuaan oleva Pulmu, jonka tyttärestä tulee kuitenkin Sirkku. Ja koska Sissillä on nyt jo kauniit merkkivärin alut kasvoissa, niin olkoon hän Naamiosirkku.

Kranssipoika: H. Nukupuu. Jotenkin vain ihanan kaunis ja sointuva, vähän runollinenkin nimi.

Mörssäriuros: H. Naskalipeukaloinen. Pikku naskalihammas tulee varmasti aikanaan touhuamaan ja "peukaloimaan" kaikenlaista, ainakin jos muistuttaa tuntemiani lapinporokoiran pentuja. Joten nimi tuntuu oikein osuvalta.

Kaikki nimet ovat ainakin Birdlifen sivuilla olevan nimiluettelon mukaan ihan olemassaolevia/-olleita lintulajeja.

Naamiosirkku - Pectoral Sparrow, Arremon Taciturnus
(Pirates of the Caribbea-elokuvien kapteeni Jack Sparrow olisi siis Jaakko Sirkku suoralla ja oikoviivaisella käännöksellä ;) ).

Nukupuu - Nukupuu, Hemignathus lucidus

Naskalipeukaloinen - Sumichrast's Wren, Hylorchilus sumichrasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti