maanantai 28. heinäkuuta 2014

13

Pian on pentusilla kaksi viikkoa elämää takana, eletään päivää 13.  Pulmu on parantunut leikkauksesta hyvin, ilman takaiskuja. Haava on jo arpivaiheessa, ja antibioottikuurikin loppui perjantaina. Ihanaa!


Viikonloppuna alkoivat silmät aueta, ja jalkoja jo kovasti koetetaan ottaa alle. Tänään näkyi myös ensimmäisiä haparoivia leikkimisyrityksiä: hamuttiin suulla toisen naamaa tai jalkaa tai häntää ja pidettiin älämölöä. Kovin suloista, ja huvittavaa.

 Facebookissa  taas jokunen uusi kuva.

Loppuviikosta elettiin pari ankeaa päivää, kun ilmeisesti helle hyydytti Pulmun maidon tulon riittämättömäksi. Nälän lisäki kuumuus teki myös pentujen olon tukalaksi, vaikka pentuhuone on pohjoiseen päin, ja ikkunan edessä on terassi, eli suorasta paahteesta ei joudu kärsimään.

Oli todella kurjaa kuunnella pentujen itkua ja levotonta olemista. 3 tunnin yöunien jälkeen myös töihin raahautuminen meinasi olla raskasta. Ensin aloitti Kranssi. Torstaina sen paino ei noussut, ja illalla se itki lohduttomasti. Kipin kapin hain apteekista illalla vastikejauhetta, mutta tuttipullo ei nisään tottuneelle kelvannut. Huuto vain yltyi. Muutama tunti myöhemmin aloitti Mörssäri kiljumisen, ja perjantaina aamulla huusi jo tyttökin. Meinasin itsekin itkeä, kun säälittävää ränkymistä ei päässyt pakoon edes pihalle, se kaikui ulos asti. Olo oli kerrassaan avuton. Pulmu yritti kovasti parhaansa, mutta sekin oli selvästi hämmentynyt ja huolissaan huutavien pentujensa kanssa. Kovasti se niitä hoivasi ja yritti imettää, ja sitten oli stressaantunut, kun jälkikasvu vain kirkui.

Pikkuruisella injektioruiskulla (ilman neulaa ;) ) lopulta pentusten lisäruokkiminen onnistui. Varovasti tiputellen kielen päälle suostuivat ottamaan avun vastaan - ja lopulta hiljenivät myös! Eläinlääkäri neuvoi myös pitämään pennut lämpimänä, mutta sitä ohjetta (lämpölampusta) uhmasin ja päinvastoin koetin (läähättäviä) pentuja ja kuumissaan olevaa Pulmua viilentää. 

Opinpa taas uutta tämän pentueen kohdalla. Oli aika yllättävää, että maksimi maidon kerta-annos olisi 4 ml maitoa per 100 g pentua. Sehän olisi tarkoittanut yli kilon painoisten pentujen kohdalla melkoista määrää (enimmillään). Mutta koska Pulmultakin maitoa tuli, niin kertamäärä/pentu oli 8-10 ml silloin, kun huusivat. Parin tunnin välein huusivat tiheimmillään lisäruokaa, mutta sunnuntain eli eilisen jälkeen on taas Pulmun tuotanto riittänyt kysyntään. Täyspitkät yöunet ja hiljaiset ja onnelliset pennut - aahh!!!

Pentujen painon nousu on hidastunut, mutta ainakaan suunta ei ole laskussa, kuten pahimpana päivänä Kranssilla. Nyt, kun ne ovat koko ajan aktiivisempia ja touhukkaampia, niin ei suurellakaan maitomäärällä enää taideta yltää huippupäivien nousuihin (eikä tarvitsekaan, niin jaksavat joskus kannatallekin itsensä jaloillaan :) ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti