sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Jättimarsujen farmi

Millään lailla keskosia eivät nämä Tyypit kyllä ole! Lueskelin blogini vanhoja merkintöjä, joissa kirjoittelin Sirnan pennuista, että "Hoput ovat nyt 7 vrk ikäisiä, ja suurin pentu lähestyy 800 g painorajaa".

Pumpsin Uros oli tämän aamun punnituksessa 806 g, ja ikää siis oli 4,5 vrk. Jokainen pentu on omalla sataluvullaan, mutta kaikkien käyrä nousee topakasti ja tasaisesti kohti koillista. Pentueen iltapainot, eli 5 vrk-painot, olivat tuossa pari tuntia sitten 839 g (Uros), 717 g (Kranssi) ja 666 g (Typsy).

Pulmun nisät ovat koko ajan melko tyhjän oloiset, mutta ilmeisesti kysyntä ja tarjonta kohtaavat tasapainoisesti. Pennut kasvavat, ja ovat hiljaisia ja tyytyväisiä lähes koko ajan. Joskus tulee murhetta ja parkua, kun jäädään jumiin väärälle puolelle Äippää, eikä baariin pääse käsiksi. Muuten laatikosta kuuluu vain tyytyväistä narinaa ja kuikutusta, ja joskus pientä haukahtelua kesken unien.

Pulmun haava on edelleen todella siisti, jippii!! Ohjeen mukaan meillä pidetään kaksi kertaa päivässä suihkutussulkeiset haavalle. Toistaiseksi se on ollut joka kerta todella siisti, punoittamaton, eikä ole erittänyt mitään. Pulmun lämmöt ovat pysyneet hieman alle 39,5 asteessa koko ajan. Jokainen hyvin mennyt päivä on aina askel kohti lopullista paranemista, ja päivä päivältä itsellä on helpompi hengittää. Antibioottikuuri jatkuu mammalla vielä ensi perjantaihin.

Virallisia nimiä olen pentusille vähän pyöritellyt jo, mutta pitää niitä vielä vähän maistella ja antaa Tyyppienkin kasvaa vielä vähäsen :) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti