maanantai 14. heinäkuuta 2014

Against all odds...

Vrk 61.Ei kuumetta, ei vuotoja, Pulmu syö ja juo hyvin. Jne.

Eilen illalla iltapissalla Pulmulta näytti limatulppa irtoavan, ja koko yö sillä menikin pedatessa ja levottomana. Kuuloetäisyydellä torkkuen ja pentulaatikon tilannetta seuratessa menikin viime yö.

Mitään ei kuitenkaan tapahtunut aamuun mennessä. Muussa tilanteessa olisin odotellut edelleen, mutta nyt jätin aamulla eläinlääkäriin soittopyyntöä, ja kuvailin Mamman vointia tässä kohtaa. Lisäksi oli jo aiemmin sovittu, että olen yhteyksissä taas tässä lasketun ajan lähellä. Kun sieltä hoitaja soitteli takaisin, niin kysymys oli vaan "kuinka pian pääsette, kyllähän tilanne olisi lääkärin syytä tarkistaa".

Lääkäri ultrasi aikansa. Yhdellä sikiöllä oli oikein topakka syke (se on sijainnista päätellen "Sissi"), ja toisella vähän heikompi, mutta elossa kuitenkin sekin (kiitollinen hiljainen hurraa tässä kohtaa). Se on koko ajan ollut laiskempi liikkumaan, ja välillä on pitänyt taukojakin niin pitkään, että olen luullut pennun jo kuolleen. Sitten se on taas alkanut lepatella siellä.

Lääkäri alkoi vielä ultrata muun kohdun tilannetta ja samalla etsi sitä aiemmin kuollutta pentua. Ihan ylhäältä, syvältä kylkiluiden/rintalastan alta löytyi sikiö, jolla oli syke(!).

Ultran jälkeen Pulmu pääsi taas rtg kuvaan, ja todellakin: siinä näkyi kolme ihan selvää selkärankaa!! Lääkäri vertaili tämän päiväistä kuvaa edellisiin kuviin, jotka onneksi samalla klinikalla oli otettu, ja totesi, että aiemmissa ei kyllä näy kolmatta luurankoa, vaikka nyt se on ihan selvä(säästyin vielä siltä lopulliselta kylähullun satutädin maineelta).

Lääkäriltä kyselin, että mitä ihmettä?! Ymmärrän kyllä, jos pentuja katoaa, mutta mistä sinne ilmestyy yksi lisää??!! 

Selitykseksi oli pari ehdotusta. Eli kohdussa on ollut alunperin neljä pentua, joista yksi on kuollut. Ja 5.7 otetussa rtg-kuvassa sen kolmannen elossa olevan luusto ei ole vielä luutunut ja siksi se näkyi sellaisena kuolleen oloisena, epäselvänä massana - vaikka kuollut olikin joku muu.

Tai sitten kohdussa on voinut olla joku paise/tulehdus, joka on vuotanut ja aiheuttanut sen ruskean vuodon ja kohdun suun ennen aikaisen aukeamisen. Ja kun se pentu ei ollut luutunut, niin jne.

Ennusteesta ei nyt oikein osaa enää kukaan sanoa mitään. Haluaisin olla jo hitusen toiveikas muustakin, kuin Pulmun henkiin jäämisestä (mikä on edelleen ykköstoiveena, tietty). Kun elävä pentu "ilmestyy tyhjästä" ja kaksi muutakin ovat yhä hengissä, vaikka ennuste oli alussa tosi kehno, niin kyllähän sitä varovaisesti toivon, että maailmaan asti tulisi joku elossa sen lisäksi, että mamma säilyisi kunnossa ja kohtu säästyisi. 

Pulmun ennustetta ajatellen ultrassa kohtu näytti siistiltä, eikä ainakaan tällä hetkellä siellä muhi mikään pahan oloinen märkäkohtu tms. Tuolla se laatikossa petaa ja makaa tänäkin iltana, toinen valvottu yö ehkä tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti