perjantai 4. heinäkuuta 2014

Ei vieläkään pentuja Hallanevalle?

Pitkästä aikaa Hallanevalle piti olla pentuja luvassa viikolla 29. Tarkka laskettuaika pentusille oli 16.7, hauskasti 1-vuotishääpäivälahjaksi itselle ja miehelle. Mitäpä sitä "koiranainen" voi kivempaa toivoakaan, heh :) .

Hartaasti toivomani pentue sai alkunsa toukokuussa, ja 18.6 ultran mukaan pentuja oli ainakin 3 kappaletta kyydissä. Pentueesta ja vanhemmista löytyy tarkemmin tietoa Facebookista, Hallanevan julkisilta sivuilta.

Tänään tiineyttä on kestänyt 51 vuorokautta, ja päivä alkoi ihan tavallisena perjantaina. Pulmu on ollut oma nälkäinen ja touhukas itsensä.

Koirien iltaruuan jälkeen mies ihmetteli, mitä ruskeaa liejua on pitkin olohuoneen lattiaa. Tässä kohtaa kylmä tunne kouraisi vatsassa samalla sekunnilla. "Ei voi olla näin huono tuuri" ehdin ajatella, kun nappasin talouspaperia ja menin Pulmun luokse. Ja juuri näin huono tuurihan se on. Vuoto tulee Pulmun emättimestä.

Päivystävän eläinlääkärin arvio oli, että ultran jälkeen on tässä jossain vaiheessa tapahtunut yhden tai useamman pennun spontaani abortti (eli keskenmeno), ja nyt ne poistuvat emästä. Onpa kyse alunperin yhden tai useamman pennun kohtukuolemasta, niin ketään ei joka tapauksessa näillä vuorokausilla voida pelastaa. Pennut kuolevat/ovat jo kuolleet, ja poistuvat vuotona ennemmin tai myöhemmin. Vain edes 5 vrk lisää tiineyttä, niin olisi joku ollut ehkä pelastettavissa. Mutta hipaisusta ei oteta...

Eläinlääkäri lohdutti, että vuoto on siinä mielessä hyvä asia, että emän sisällä, umpinaisessa kohdussa, ei mikään mätäne katseilta piilossa ja kehitä huikeaa, emänkin henkeä uhkaavaa, katastrofia.

Koska Pumpsi (onneksi) on virkeä ja pirteä ja se syö ja juo hyvin, eikä sillä ole kuumetta, niin sovimme, että tilannetta seurataan aamuun. Aamulla lääkäri tutkii tilanteen tarkemmin, ja päättää jatkotoimista. Jos siellä on joku suuri pentu kuolleena tukkeena, tai kohdunsuu ei ole kunnolla auki tms, on edessä isompia operaatioita. Parhaassa tapauksessa selvitään seurannalla ja ehkä antibiootilla (ja lukuisilla kyynelillä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti