torstai 25. marraskuuta 2010

¤ Pentutesti/ "Puppytest"

Eilen ystäväni kävi tekemässä kolmikolle epävirallisen pentutestin. No, ainahan pentujen testaaminen on hyvin epävirallista ;) Mitään yllätyksiä ei oikeastaan tullut, pentuja on tässä kuitenkin saanut seurata jo tovin aikaa. Ehkä hieman yllätti se, että Unelma ei ollutkaan porukan kovin leikkijä tuossa tilanteessa - uteliaisuus ja kiire tutkia kaikki mahdolliset paikat vieraassa huoneessa vei voiton leikiltä. Normaalisti Unelma on ehdottomasti porukan kovin leikkijä.

Aikanaan voidaan käydä kunkin puksin tulokset sitten asianosaisten kanssa tarkemmin läpi, nyt oikeastaan taidan laittaa vain kunkin "lisäkommentin" kehiin.

*Riki (Jääkärin Voitto): Heräsi kesken unien testattavaksi. Suhtautuu ihmisiin luottavaisesti.

Rikiliini oli kyllä ihan tiittööt, kun sen kävin hakemassa testivuoroon - ja Rikin tavanneet tietävät, että silloin kun Rikiä nukuttaa, niin Riki kyllä nukkuu sitkeästi :D Mutta oli se virkistynyt kuitenkin siinä testin kuluessa niin, että hyvin itsensä näköinen tuloskin oli: perusreipas pentu, joka ei mene suuna päänä tilanteisiin, mutta ei myöskään vetäydy syrjään. Esim. peltipurkin räminää oli aluksi Riki ihmetellyt ja mietiskellyt, mutta mennyt lopulta nuuskimaan purkkia. Riki alistuu ihmisen käsittelyyn vapaaehtoisesti ja luottavaisesti ja mielellään, ja se oli näkynyt testauksessakin.

*Lihkku (Jonkun Unelma): Utelias, tutkiva, nopealiikkeinen.

Lihkku on porukan rohkelikko, olematta ihan mahdoton rämäpää kuitenkaan, ja se oli näkynyt testissä myös. Unelma oli ottanut uuden tilan nopeasti ja kiinnostuneena haltuunsa häntä pystyssä, eikä leikkiminenkään ollut kiinnostanut kaiken kiehtovan takia. Räminäpurkki oli aiheuttanut vain sen purkin päällekäymisen, ei minkäänlaista väistöliikettä. Jotenkin niiiin Lihkkun tyyliseltä kuulostaa :D .

*Rauni (Joensuun Elli): Leikkisä, tuli helposti ihmisen luokse.

(Epävirallisesti pöytäkirjan ulkopuolelta: sillä on porukasta eniten ääntä - ei yllättänyt kasvattajaa sekään;)

Ranulin tilanne oli pennuista hankalin, koska se joutui testiin ensimmäisenä - huoneessa ei siis ollut yhtään sisarusten tuoksuja vielä tukena. Rauni kuitenkin meni häntä pystyssä terhakkana huoneeseen, ja oli tuossa testitilanteessa ollut porukan paras leikkijä. Ja ääntä oli lähtenyt, kuten Ranulista tuppaa lähtemään.. Kovin oli ollut kontaktinhakuinen ihmistä kohtaan.

----

Pentutesti on hauska, yksi erilainen kokemus pennuille, ja on mielenkiintoista kuulla, miltä kukakin näyttää vieraassa ympäristössä, pennuille aivan vieraan ihmisen silmin. Sirnan pentueessa hajonta oli paljon suurempi - ja umpiväsyneet Pipa ja Siiri saivat silloin kovin laimeat tulokset todelliseen persoonaansa nähden. Mutta mielenkiintoista kuultavaa se silti oli. Tällä kerralla oli jälleen hyvin erilaisia luonteita pentueessa, mutta kukaan ei yllättänyt testissä. Varsinkin testaajan suullisesta, tarkemmasta, kuvauksesta tunnistinkin hyvinkin nämä muskettisoturit :)

4 kommenttia:

 1. Kylläpä vaan kuulostivat ihanilta jokainen, räminäpurkki ei vaan taida toimia pelotteena Lihkkulle kielletyissä asioissa ;) Raunilla taitaa olla emänsä leikkihimot, ja ehkä myös äänenkäyttö, heh. Riki on muuten Inkin kaltainen; paree katella ensin ja toimia vasta sitten.

  Mä haluan sitten myös kuulla ne pidemmät versiot, kun nähdään tai sitten saat näpytellä se mailiin!

  VastaaPoista
 2. Haha, voin kuvitella tuon kesken unien herätetyn Rikin :D

  VastaaPoista
 3. ^^Mä otan lapuista itellekin kopsut arkistoon, niin varmaan muistan vielä sitten tavatessa selittää ne sisällöt tarkemmin.

  ^Sä varmaan TODELLA osaat kuvitella väsyneen Rikin. Noh, lapsiperheeseen hyvät unenlahjat on hieno homma :)

  VastaaPoista
 4. Mekin tietysti kiinnostuneita tarkemmasta Rikin analyysistä! Vaikka pikkukaveri olikin väsynyt.

  VastaaPoista