tiistai 25. tammikuuta 2011

¤ Lauma hajallaan

Jankan leikkaus 24.1 aiheutti lauman väliaikaisen hajauttamisen pitkin ja poikin. Taatakseni matriarkalle toipumisrauhan piti Junnu-Julmu ja Pentu-Pikku ehdottomasti saada jonnekin hoitoon.

Pikku lähti Hankasalmelle suurehkon perheen kolmanneksi koiraksi sunnuntaina, ja Julmu lähti kahden aikuisen ihmisen ja kahden aikuisen koiran perheeseen kolmanneksi koiraksi maanantaina.

Kummallakin tytöllä menee kuulumisten perusteella tahoillaa hyvin :)

Jankalta siis poistettiin nyt ne alvariinsa tukkeutuvat anaalit. Ja hyvä niin: leikkauksessa selvisi, että toinen rauhanen oli aivan mitätön kooltaan. Kyseessä ei ollut toistuvien tulehdusten aiheuttama arpeutuminen. Rauhanen vaan on jostain syystä jäänyt aivan olemattoman kokoiseksi. Joten ei siis ihme, että kun se alkoi tukkeutua, niin tukos tuli täydellisenä yllätyksenä ja hetkessä. Ja minikoosta johtuen tulehdus-tukoskierre olisi varmaankin jatkunut ja jatkunut. Joten päätös oli siis oikea.

Eilisen päivän ja viime yön Janka oli todella kipeän oloinen. Tänään on ollut jo parempi päivä - ollaan nukuttu koko jäljelläoleva porukka iltapäivä 16:een asti univelkoja pois. Kun särkylääkkeestä alkaa olla 6-7 tuntia (eli seuraava annos lähestyy), alkaa Janka piipata ja olla levoton, eli kipuja selkeästi on.

Mutta lääkkeen vaikutuksen aikaan se on ihmeen rauhallinen ollut jo tänään. Ruoka maistuu, ja pissalla ja kakallakin käynti onnistuu. Juomaan Janka ei osaa mennä kauluri päässä, mutta olen sitten aterioihin laittanut reilummin nestettä - pysyypä ulostekin pehmeämpänä.

Haava on toistaiseksi tosi siisti, ei eritä eikä vuoda verta. Muutaman kerran/vrk sitä suihkuttelen viileällä vedellä, ja kuivaan varovasti. Toistaiseksi ei mitään hälyyttävää haava-alueella, ja antibioottokuurihan alkoi jo ennen leikkausta, ja jatkuu nyt 10 vrk leikkauksen jälkeen.

Perjantaina palaa Julmu kotiin, lauantaina Pikku. Toivottavasti Matriarkan toipuminen jatkuu hyvällä mallilla tästä eteen päin :) .

1 kommentti:

  1. Jankalle paranemisia! Ainakin inhottavasti vaivasta päästiin nyt lopullisesti eroon, vaikka nyt joutuukin olemaan pers kipeänä vähän aikaa.

    VastaaPoista