sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

¤ Nimiäiset

Tänään täyttyy pentusilla 5 vrk, joten kriittisimmät ajat lienevät nyt takana. Sen kunniaksi löin lukkoon tyyppien viralliset nimet :) . Kuka-kukin-on, ei vielä ole yksilöitynyt tarkemmin.

Luonto ja biologia kun on itselle rakkaita aiheita, niin ajattelin jo kauan sitten, että sen aihepiirin kirjoja kahlaamalla ne nimet löytyvät.

Puolivitsi oli joskus, että kotiin jää Lapinsirkku. Sirnan yksi paljon käytetyistä lempinimistä kun on Sirkku ja pentueen isänä Lapinpoika Mosku. Ajatus jäi elämään, ja L-kirjaimen ympärille sitten mietin muidenkin nimet.

Lapinsirkku siis on toinen neito. Toiselle tytölle pitkään oli ajatuksena Lapinkirvinen, mutta sitten olisi minun makuun kaikki pennut pitänyt olla Lapin-jotain. Taikka pojat vaikka Lumi-jotain. Ettei ole pari lappia ja loput mitä-sattuu. Ehdin jo itse päätyä Luotokirviseen, mutta sitten tuli niin hyvin perusteltu pyyntö tämän neidin tulevalta omistajalta, että menköön... ;) Joten toinen tytsä on sitten lopun ja viimein Lapinkirvinen. Kumpi on kumpi, selviää aikanaan.

Täysin linjasta poikkeavana oli tavallaan ehdolla Nakke Kanuttaja :D Tämä lähti kehittymään, kun toisen tytön tuleva omistaja sekoili ja tohkeili näppiksensä kanssa tuossa pari päivää sitten. Olisihan siinä tulevina vuosina ihmisillä miettimistä, että mikä tämä pentu tässä joukossa on, väärin kirjoitettukin vielä ja täysin linjasta poikkeava.

Periaatteessa itseäni kovastikin huvittava ajatus edelleen, ei tämän nimeämisen nyt kuitenkaan niin totista hommaa pidä olla... ;) Koiraa ei kiusata koulussa, vaikka se olis Nyyrikki Perävarsa nimeltään. Toisaalta myös suloista tässä Kanuttajassa olisi, kun sinällään huvittavaan krijotusvihre nimeen liittyisi selkeä ja hauska tarina. Ja oikeastaan, kun kerta alkoi jänkätä Luodon ja Lapin välillä, niin ansaitsi saada Kanuttajan kotiinsa. Mutta olen nyt höylillä päällä :D

Omaa korvaa miellyttäviä L-alkuisia lintuja ei Suomen luonnosta löytynyt enempää, joten kasvikirja oli seuraava plaraamisen kohde. Pojat ovat nyt sitten Laukkaneilikka, Luhtatähtimö ja Lumijäkkärä. Minulla on tällä hetkellä vahva näkemys, kuka on kukin, mutta heitäkään ei vielä ole spesifioitu sen tarkemmin. Onneksi kaikki pennut jäävät Suomeen, muuten tuosta Lumijäkkärästä ainakin olisi ehkä pitänyt tinkiä, niin hauska kuin se onkin :D6 kommenttia:

 1. Nakke Kanuttaja ja Nyyrikki Perävarsa. Lensi kahvit näppikselle :D:D:D:D:D:D:D.

  Ei mua haittais jos tekisin tepposet ja rekkareiden tullessa huomataan että tänne pohojolaan muuttaaki neiti nakkis, oikealta nimeltään Hallanevan Nakke Kanuttaja :D:D:D:DD:

  VastaaPoista
 2. ^Olitpa vainen oikeassa, kun nuo syöttää yksitellenkin Kuukkeliin, niin ainoa osuma on mun ploki, olis siinä vainen originaalit nimet :ylppis:

  Hahaa.. Tosin kummallekin ehdotti "tarkoititko sitä-sun-tätä" mutta kiltisti näytti meän plokin.

  Nyt vaan kolme linjaan sopivaa N-nimeä, niin voin luopua noista kovin tavallisista L-nimistä :D :D :D :D :D :D

  VastaaPoista
 3. Nukkumanaatti
  Narsupilami
  Nastamuumio

  VastaaPoista
 4. ^Hahaa, siinäpä ne loput onkin :D :D

  VastaaPoista
 5. Noni Saara, miten ois ;);););););););)
  Sinne meni sun piiiitkään harkitut ihanat luontonimet. Nakke Kanuttaja, here we come :D:D:D:D:D

  VastaaPoista
 6. Nukkumanaatti ja Narsupilami on täydelliset, vaihetaan vielä toi nastis muuksi. Esim Hallanevan Nalfred J Kwak
  <3

  VastaaPoista