tiistai 28. heinäkuuta 2009

¤ Takapakkia Sirnalla

Hyvää 3-viikkois synttäriä Hallanevan Höpönassikat :) .

Vaan samalla pitää vuodattaa... kun joku asia menee hankalaksi, niin se sitten menee. Ärgh.

Sirnalta poistettiin tikit yli viikko sitten. Haava oli siisti ja ummessa. Kuten oli vielä sunnuntainakin, toissapäivänä. Todella nätti. Vaan eilen, maanantaina se sitten ei ollutkaan enää yhtään siisti.

Haava vuoti verensekaista möhnää, ja tikinreikiä oli auennut isoiksi aukoiksi. Koko viime yön meni Sirnaa päivystellessä, vaikka se näytti ihan hyvävointiselta. Lopulta eritteitä tuli enemmänkin, ja reiätkin näyttivät omiin silmiin aika oksettavilta.

Haava on tulehtunut. Sinänsä on ilmeisesti hyvä, että niitä reikiä on ilmestynyt siihen. Märkäerite vuotaa pihalle. Olemme periaatteessa lähtöruudussa, 3 viikon takana. Nyt Sirnalle menee tymäkkä antibioottikuuri, haavaa pitää suihkutella ja kuivailla monta kertaa päivässä, ja antaa paljon ilmakylpyjä, ettei haava ja tulehdus haudu tissien välissä. Pakko varmaan kohta hankkia se hiustenkuivaaja, jolla puhallella viileää ilmaa haavaan. Pelkkä käsillä nisien nostelu ja tuulettaminen on aika työlästä ja aikaa vievää. Muutamassa päivässä pitäisi alkaa parannusta tapahtua, tai sitten uudestaan jonnekin vastaanotolle.

Olen toki helpottunut, että vaiva on tableteilla hoidettavissa. Samalla tuntuu, että olisihan tässä ilman tätäkin jo tarpeekseen koettu, Sirna etenkin. Tikkilanka, jolla syvemmät kudokset on ommeltu, on aiheuttanut tulehduksen, tai sitten sen solmuun on jäänyt bakteereja. Näin epäili lääkäri.

Noh, onneksi siellä vatsanahan alla ei ilmeisesti muhi sen pahempi tulehdus. Itsellä vilisi jo melkoiset kauhukuvat silmissä, kun kertaalleen umpeutunut haava yks kaks aukesi uudelleen. Mietin, millainen pöpö siellä on sisältä päin tuhonnut ympäristöään, ennenkuin on alkanut oirehtia ulospäin. Onneksi tämän lääkärin arvion mukaan tulehdus on paikallinen. Näin uskomme ja toivomme.

Ja nyt toivon, että lauma pikku kiljukauloja sulkee hetkeksi suunsa ja antaa minun nukkua hetken :) Tyypeillä on toki virtaa ja energiaa, kun kerrankin nukkuivat kiltisti lähes koko yön, pari ruokataukoa vaan välillä pitivät. Ja se virtaisuus kyllä kuuluu tuolta lastenhuoneesta parhaillaan..

1 kommentti:

  1. Voi meän pientä Sirnaa <3
    Toivotaan että masu alkaa nyt paranemaan ilman suurempia kommervenkkejä!!!!

    VastaaPoista