keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

¤ Anna ruokaa!!!!!

Sirna ei ole lukenut pentuoppaita. Se ei tiedä, ettei sen ravinnontarve vielä ole juurikaan lisääntynyt, ja ettei se lopussakaan mitään älyttömiä määriä ole. Se ei tiedä, että vasta imetysaikana sen keho tarvitsee paljon energiaa. Sirnukka ei tiedä sitäkään, että lihominen tiineysaikana on suorastaan haitallista. Muu kroppa olisi hyvä pitää normaalina, vaikka massu kasvaa.

Sirna vaatii ruokaa! Se norkoilee keittiössä aina, kun liikahdankin sinne päin. Kaikki menee, mitä kuppiin laitan tai muuten vaan annan. Ja sen jälkeen minua katsoo kysyvä ja hieman syyttäväkin koira: tässäkö kaikki? Roskis on kovin kutsuva, se pitää tarkistaa aina, kun kaappi aukeaa. Kissat eivät enää ole ruoka-aikaan ystäviä. Niitä pitää pomottaa poispoispois - jopa omien ruokiensa äärestä. Lenkillä namitasku imee magneetin lailla puoleensa.

Sirna oli pitkään melko huono syömään. Tosin se käytti kaiken syömänsä todella tehokkaasti. Koskaan en lähtenyt mihinkään erikoistarjoiluihin, vaikka ruoka välillä maistui huonostikin - ei terve koira ruuan ääreen kuole! Ja aina Sirkku sen verran söi, että pysyi hyvässä kunnossa ja energisenä. Joskus oli kokonaisia paastopäiviä, ja sitten se söikin kuin susi ja oli paksu kuin valas.

Sirna kehittyi jotenkin todella rauhalliseen tahtiin - etenkin fyysisesti. Pitkään se oli nuoruuden hoikka ripakinttu. Parin ikävuoden tienoilla alkoi ruoka maistua paremmin, ja harrastuksissakin namipalkka nousi parempaan kurssiin, kroppakin aikuistui. Mutta ei Sirna silti ole koskaan ollut sellainen, mitä ymmärrän "lappalaiskoirien ahneudella". Paitsi nyt.

Oikeastaan tämä alkoi jo keväällä, kun nämä viimeisimmät juoksut lähestyivät. Sirna alkoi syödä todella urakkamallilla, ja keräsi jopa hieman ylimääräistä massaa ympärilleen. Ihan kuin Sirnis olisi tiennyt, että nyt on Se Juoksu ;) No, todennäköisempää (niin fiksu likka kuin Sirna onkin) on se, että luonto valmisteli neitiä ylipäänsä. Onhan se nyt vihdoin oikeasti aikuinen, ja parhaassa pennun tekoiässä - joka juoksuun lienee syytä varautua siten, kuin pentuja olisi tulossa.

Saas nähdä, mitä tästä vielä seuraa, koska meillä nousee ruokakapina. Janka varmasti lähtee barrikadeille välittömästi mukaan - se raasu kun on laihdutuskuurilla, ja omasta mielestään ihan liian vähällä ruualla tällä hetkellä.

The Saga continues...... :)

1 kommentti:

  1. Mainiota Sirna. Ahne kuten kunnon lappalaiskoiran kuuluukin. Varsinkin jos kasvattaa penskalaumaa sisällään.
    Onnellista loppuodotusta :)

    VastaaPoista