maanantai 29. kesäkuuta 2009

¤ Jankan tiineysaika

Janka valmistautuu olemaan joko hoitotätinä uusille tulokkaille tai puppynappaamaan ne itselleen. Kiimakierronkin perusteeella sillä on valeraskauden aika, mutta tällä kertaa se on selkeästi tavallista voimakkaampi. Nisät täyttyvät maidolla, ja pesänrakennus on aktiivista.

Viime yönä heräsin laatikon kaiveluun. Ehdin jo iloita, että Sirna tajusi ottaa vihdoin laatikon omakseen. Kissan viikset, Janka siellä rakenteli pesää :D

Sama toistui tänään:
Sirnalle jäi vain sohvapöydän alusta pesäluolaksi:


Huomenna on tarkoitus tehdä täsmäisku Biltemaan ja viimeistellä pentujen huone. Lähinnä pitää suojata lattian ja lattialistojen välinen rako pissatulvilta. Ja viritellä jokaisen pennunomistajan must-varuste (kompostiaitaverkot) paikalleen suojaamaan kriittisiä paikkoja. Eipä sillä, että marsut alkuun mitään tuhoja tekisi, mutta mieluummin laitan kaiken ennakkoon. Ei sitten tarvitse nikkaroida, kun pennut on jo maailmassa.

Ajatuksena on myös kehitellä toiseen päähän pentulaatikkoa jonkinlainen katos. Laatikko on sen verran laaja, että siihen jää silti myös kattamatonta tilaa. Sirna yhä survoutuu vatsansa kanssa jopa minun sängyn alle. Ilmeisesti toiveena hällä tosiaan on jonkinlainen oma "luola".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti