keskiviikko 19. elokuuta 2009

¤ Kolmen sukupolven tapaaminen

Mikäpä on ihanampi ääni maailmassa, kuin innostuneen pikkuisen koiranpennun "käh käh käh" läähätys sen juostessa seikkailusta toiseen? Aamulla klo 6 tiedän montakin suloisempaa ääntä, jotka voisivat kuulua niskani tienoilta :D Ensin oppi Laukkaneilikka tulemaan sänkyyn, tänään siellä oli lisäksi Siiri-Kirvinen ja Jäkkärä. Alasmeno korkeasta sängystä oli aikalailla painovoiman ja sattuman hoitamaa - mutta äkkiäkös jokainen heistä ilokseni kömpi takaisin, vaikka välillä päätyivät lattialle. Niskatukan, korvien, naaman jne. järsimiseen herääminen ei ole maailman lempein herätys :)

Pennut viettävät yönsä pentuhuoneessa, ovien takana ja itsekseen. Mutta sen jälkeen, kun ne heräävät aamuruualle (eli klo 5-6), olen päästänyt ne juoksemaan pentuhuoneen lisäksi kylpyhuoneeseen ja omaan nukkumishuoneeseeni. Oma aamu-uni jää hieman huonolaatuiseksi siinä rallissa ja metelissä, mutta penskat ovat tyytyväisempiä. Eipä paljon nukuttaisi silloinkaan, jos ne huutaisivat tylsyyttään pentuhuoneessa. Nyt hyvällä tuurilla saan nukkua vielä pari tuntia esim. 9-11 kun tyypit aamuvillin pidettyään uuvahtavat hetkeksi keräämään uusia voimia :D

Tänään illalla yllättäen poikkesi Sirnan Taco-iskä omistajineen kylässä. Se on sitä nykyaikaa: Tacolla on yhtä aikaa kasvamassa lapset ja lapsen lapset ;) Isot tytöt saivat ihan hirveän hepulin tutun aikuisen koiran seurassa, ja pihamaa tömisi juostessa ja painiessa. Pentuset onneksi pysyivät siitä sivussa, tuskin nuo olisivat tajunneet niitä väistää riehuessaan. Taco suhtautui pentuihin hyvin asiallisesti. Se ei ollut niistä kiinnostunut, mutta ei ahdistunutkaan. Kertaakaan se ei myöskään murrannut, vaikka kuinka joku Pygmi tunki luokse ja iholle. Hieno mies löytyy Sirnan ja näidenkin pentusten takaa :) .

Illalla näppäisin jonkunlaiset rääpäisyt pennuista sen kunniaksi, että eilen tuli 6 viikkoa täyteen. Olinpahan vaan fiksu laittaessani ne vaaleaa seinää vasten - varma tapa saada varjot kuviin, ehhh.

Klikkaa kuvia, jos haluat nähdä ne suuremmassa koossa.

Lumijäkkärä eli Rhoo (Helsinki):Luhtatähtimö eli Sumu (Salo):


Laukkaneilikka eli Ohmu (Tampere):


Lapinsirkku eli Piru (Lohja):


Lapinkirvinen eli Siiri (Oulu):


Siiri ystävällisesti lainasi pantaansa muillekin kuviin, ettei aina tarvii nakuna esiintyä. Olkoonkin, että panta vasta käy kaulassa ihan vaan totutuksen vuoksi. Mutta onhan ne nyt paljon isomman koiran näköisiä heti, kun ovat pukeissa :D .

1 kommentti:

  1. Tosi kiva ollut seurata pienten vipeltäjien elämää täällä.Miten pienenä luonteenpiirteet tulevatkaan jo esille...jokainen oma yksilönsä vahvuuksineen ja heikkouksineen : )jos asian voi niin ilmaista.Odotan täältä Kuusamosta käsin Siirin saapumista Ouluun Halon luo innolla.Kerrohan typykälle terkut,että mulla Halon kans diili;hää lupas soittaa jos pikkusisko käy vallattomaksi : ).Hällä tässä muutama pv aikaa skarpata : ).
    Terveisin Miksun täti ja Halonkin samalla.

    VastaaPoista