maanantai 10. elokuuta 2009

¤ SooSoo SiiSii + siruja niskanahkoihin

Siiri-mokoma on ihan äiteensä tyttö, hmph :( Tänään syödä märssysi jotain mitälie sientä pihasta, näytti ruskealta ja kulahtaneelta kärpässieneltä. Yksi ainoa sieni koko pihassa, enkä sitäkään olisi huomannut, mutta pikku Siiseli meni ja nätysti sitä napaansa. Toivottavasti ei vatsan väänteitä kummempaa seuraa tästä.

Tänään Juskankankaan kennelin Tarja kävi siruttamassa naperoiset, saatiin rekisteripaperianomus Kennelliittoon vetämään. Juskankankaallehan on juuri syntynyt 4u + 2n Sirnan veli- ja siskopuolia, eli Taco-isä sai toisen pesueensa :) . Onnittelut vielä tätäkin kautta, ja oli muutenkin mukava tutustua taas yhteen uuteen lappalaiskoiraihmiseen :) .

Siiri-Sipare sai ensimmäisenä sirun niskaansa, ja se huusikin kuin pieni porsas, jota nyljetään elävältä. Meinasi itselle hiki kihota otsalle, että tätäkö tämä on, kun ennen rekisteröintiä pitää pennut nykyään tunnistusmerkitä. Sirna ja Jankakin huolestuivat pihalla kovasti, kun kuulivat Siirin verryttävän äänijänteitään.

Neiti B, Lapinsirkku, protestoi paljon hillitymmin. Samoin pojista ensimmäinen, Laukkaneilikka. Lumijäkkärä aka Manaatti Härkäniska ei oikeastaan edes vingahtanut. "Niin missä kohtaa piti kiljua", herra paksunahka tuntui ajattelevan. Pörsö, eli Luhtatähtimö sitten pisti Siirin malliin hanttiin, koetti rimpuilla ja kiljua ja räpistellä.

Vaan nyt on tyypeillä sirut, ja rekkari-ilmoitus laitettu tänään menemään netin kautta SKL:oon. Saapa nähdä, milloin ehtii paperit valmistua. Isä-Moskun kivestodistuksen jouduin laittamaan postilla etukäteen, sitä kun ei netin kautta saa laitettua. Saa nähdä, hidastaako se papereiden saamista minkä verran.

Rakentelin tänään tyypeille pihan grillikatoksen yhteyteen pienen ulkoilutarhan ja sään suojan. Mukava, kun ulkoilun päälle pystyn nyt jättämään tyypit ulos nukkumaan niin, ettei ihan koko ajan tarvitse vahtia ja huolehtia, minne kukakin menee. Tänään illalla ulkoiltiinkin monta tuntia pihassa, ja välillä tirsotettiin uudessa tarhassa. Itse makoilin pihanurmella Jankan ja Sirnan kanssa ottamassa aurinkoa ja maistelemassa suklaata. On tämä kasvattaminen -onneksi!!- välillä ihan leppoisaakin, vaikka ensimmäiset 4 viikkoa olivatkin from Hell Sirnan sairastelujen yms. takia.

3 kommenttia:

 1. Huh Pörsö se varmaa oli mikä sillon yön kähmässä huus suoraa kurkkua seuraa itelleen kun muut painu maito ja lihabaarin jälkeen koisimaan :D

  Vai että on Siiri mussuttanu laittomia sieniä. Siiri hoi, kannattaa totutella jo siihen, että sun sijaisäitis syö hyvin hyvin nirsosti vain tiettyjä ruokia. Eli siis sun pitää opetella syömään Vaan tiettyä apetta.

  Melkonen vilipertti sieltä on tulossa :D :D :D :D :D :D

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, vai sellanen Pörsö sieltä ois tarjolla :D Hyvä että tyypeille saatiin sirut niskaan. Siiri taisi selvitä ongelmitta sieniateriastaan?

  alm

  VastaaPoista
 3. Siiri vaikuttaa ainakin oikein hyvältä edelleen, eiköhän jotain olisi jo näkynyt, jos se sienisafka olisi ollut kovasti haitallinen.

  Nyt, kun näihin persooniin on paremmin tutustunut ja huomannut, miten mainioita koiran alkuja ovatkaan, meinaa hetkittäin hiipiä suru ajatuksesta, että enää 2,5 viikkoa yhteistä aikaa meillä jäljellä. Ja sitten ne paaperot on jättämässä tassun jälkiään muualla maailmassa ja muihin sydämiin.

  Mutta hetkinä, jolloin ne juuttuu kompostiaitaan ja syö sieniä ja katoaa joukosta ja ja ja ja ja... niin aika tuntuu hidastavan kulkuaan :D :D :D

  VastaaPoista